1kg ayva
11-12 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
- Ayvayı dilimleyip soyunuz.Orta çekirdek kısmını çıkararak istediğiniz şekilde doğruya bilirsiniz. Kabuklar ve ortalarını 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınınız
- Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. (suyunu kesinlikle süzmeyiniz.)
- Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatın. Limon tuzu veya limon suyu ilave edin ve ateşten alın. Isısını kaybedince kavanozlara boşaltın.
Not
1- Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
2- Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.
Etiketler : Ayva Reçeli Nasıl Yapılır,Ayva Reçeli Yapımı,Ayva Reçeli Tarifi,Ayva Reçeli
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz