3 yumurta 6 çorba kaşığı sıvı yağ
9 çorba kaşığı süt
12 çorba kaşığı toz şeker
15 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım limon suyu
1- 1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne veya küçük doğranmış kayısı, şeftali
Sos için;
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı erimiş margarin veya tereyağ
2 limon suyu
Yarım paket vanilya
Kalıbın alt tarafına parşömen kağıdı yayılır ve her tarafı yağlanır, unlanır.
Şekere yumurta iyice çarpılır.
Yağ ve limon suyu ilave edilir, karıştırılır.
Süt ilave edilir, daha sonra da kabartma tozu ile elenmiş un ilave edilip çırpmadan karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp üzerine hazırlanan meyveler yerleştirilir. Orta hararetli fırının üst tarafına konarak 35-
40 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılıp sıcakken üzerine sosu kaşık kaşık dökülür. Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Sosun Yapılışı: Erimiş yağ, şeker, limon suyu ve vanilya karıştırılıp, çırpılır.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz