1kg vişne
5- 6 su bardağı şeker
5- 6 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu
- Vişne ayıklanmadan içinde su bulunan kaba konur ve bir kaç kere çalkalanır. İki avuçla başka suya aktarılıp kumlarından temizleninceye kadar yıkanır, süzülür.
- Sonra ayıklanıp bir kat çilek, bir kat şeker olarak tencereye yerleştirilir. Bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.
- Orta ateşte hiç su koymadan kaynatılır.
- Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
Not: Etiketler : Vişne Reçeli Nasıl Yapılır,Vişne Reçeli Yapımı,Vişne Reçeli Tarifi,Vişne Reçeli
Reçelin şekerlenmemesi için, limon tuzunu veya limon suyunu yeteri kadar koyunuz, çok karıştırmayınız ve şurubunu az su ile kaynatmayınız.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz