-->

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Eyyübiler Devletinin Kurucusu Kimdir

Ne hakkında bilgi istiyorsanız o bizde BilgeCan.org
 Bu yazımızda sizlere eyyubiler devleti’nin kurmuş hakkında bilgi vereceğiz

 eyyubiler devletinin kurucusu Selahattin eyyubi dir   Gerçek ismi El-Melik el-Nasır Ebu’l Muzaffer Selahaddin Yusuf bin Necmeddin Eyyub olan ama kısaca Eyyübi olarak bilinen Selahattin Eyyübi 1138 yılında ırak sınırında tikrit şehrinde hayata gözlerini açmıştır. Selahattin Eyyübi Mısır Suriye Sultanı ve Eyyübiler olarak tanınan hanedanın kurucusu olarak bilinir.  Hıttin Savaşı ile 2 ekim 1187’de Kudüsü Haçlılardan kurtarmış ve kendi topraklarına dahil etmiştir. Bu şekilde Kudüste 88 yıl süre gelen Hristiyan eğemenliği sona ermiştir. Kudüsü ele almasıyla hem dünyada hem İslam tarihinde önem verilen bir hükümdar olmayı başarmıştır.
Günümüzdeki kaynaklarda Selahaddin Eyyubi’nin baba tarafının Kürt asıllı olduğu bilinir. Eyyübi’nin babası Necmeddin Eyyub vali vazifesindeyken oğluna iyi bir eğitim aldırdığı kaynaklarda yer almaktadır.

Selahattin Eyyübi iyi bir hükümdar olmanın yanı sıra Aritmetik , Astronomi, Matematik, Öklid Geometrisi gibi konularda araştırmalar yapmış ve alanın uzmanlarından olmuştur. Ayrıca Mantık, Felsefe, Sosyoloji, Fıkıh konularındada eğitimler aldığı Şam’da bulunan Dar’ul Hadis’den mezun olduğu bilinmektedir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 VayAmk.Net- Tüm Haklarimizi Kaybettik Arayışlar Devam Ediyor ®