-->

20 Şubat 2012 Pazartesi

Makyajınızın gün boyu kalıcı olsun

Ne hakkında bilgi istiyorsanız o bizde BilgeCan.org

İşte makyajınızın gün boyu kalıcı olması için 6 ipucu…

Akşama doğru allığınız, fondöteniniz veya farınız siliniyorsa eksik bir şeyler var demektir.

Makyajdan önce nemlendirici sürmeyı unutmayın. Nemlendirici sürmek için sadece kış aylarını veya cildinizin pul pul olmasını beklemeyin. En eski ve kalıcı güzellik ipuçlarından biri olan nemlendiricinizi makyajdan yaklaşık 5 dakika önce cildinize sürün ve 2-3 dakika cildinizin kremi emmesini bekleyin. Nemlendirici hem cildinizin daha gergin ve genç görünmesini sağlayacak hem de makyajınızı baz görevi yapacaktır.

2- Waterproof ürünler ve smudge proof ürünler kullanın

Su geçirmeyen ve gün içinde akma problemi yaşamayan bir rimel ve göz kalemi tercih edin. Göz kaleminizi sürdükten sonra kalem renginize uygun bir far ile üzerinden geçin ve kalemin akma riskini sıfıra indirin. Smudge proof bir far bazı ile de göz kapağı çizgilerinizi kapatın, farınızı daha canlı gösterin ve farın saatlerce kalmasına izin verin.

3- Fondöten öncesi primer kullanın

Primer’ın ne olduğunu kısaca anlatmak gerekirse makyaj öncesi yüzünüze uygulayabileceğiniz baz diyebiliriz. Makyaj öncesi sürdüğünüz bölgedeki ürünlerin tutuculuğunu ve kalıcığını arttırır. Sabah evden çıkmadan yaptığınız cilt makyajınızın akşam eve döndüğünüzde de yüzünüzde olmasını istiyorsanız mutlaka bir primer edinin.

4- Ruj veya lipgloss yerine lip stain kullanın

Eğer bir ruj delisiyseniz ilk fırsatta 1 tane lip stain edinmenizi tavsiye ederiz. Kalın bir göz kalemi veya bir keçeli kalem gibi düşüneceğiniz bu rujlar, 8 saat kalıcılık vaad eden rujları bile ardında bırakır. Dudaklarınızı mat bir pudra ile astarladıktan sonra önce dudak çerçevesini daha sonra dudak içini lip stain ile boyayarak uzun süre verim alabilirsiniz.

5- Fondöten sonrası transparan pudra

Nemlendirici-primer-fondöten sırasından sonra 4. Kat olarak fondöteninizin sabitlenmesi için ten renginizde veya 1 ton açık bir transparan pudra geçin. Cildinize 4 kat ürün sürmek sizi korkutmasın. Nemlendiriciyi makyaj rutininiz, primerın hafif yapıda bir ürün, fondötenin de bir şart olduğunu düşünürseniz bizce hiç de korkunç gözükmüyor.

6- Silmeyin! Dokunun!

Yağlı bir cilde sahipseniz makyajınızdan en geç 3-4 saat sonra yüzünüz yağlanmaya başlayacaktır. Cilt için kullanınlan yağ emici mendillerinizi kullanırken cildinize bastırmayın, hafifçe dokunun vemakyajınızın mendile geçmesine izin vermeyin. (kadın&kadın)




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 VayAmk.Net- Tüm Haklarimizi Kaybettik Arayışlar Devam Ediyor ®