-->

18 Ocak 2013 Cuma

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır

Ne hakkında bilgi istiyorsanız o bizde BilgeCan.org


1kg vişne
5- 6 su bardağı şeker
 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

  1. Vişne ayıklanmadan içinde su bulunan kaba konur ve bir kaç kere çalkalanır. İki avuçla başka suya aktarılıp kumlarından temizleninceye kadar yıkanır, süzülür.
  2. Sonra ayıklanıp bir kat çilek, bir kat şeker olarak tencereye yerleştirilir. Bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.
  3. Orta ateşte hiç su koymadan kaynatılır. 
  4. Kıvama gelince üzerinde biriken köpükler alınır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
Not: Etiketler : Vişne Reçeli Nasıl Yapılır,Vişne Reçeli Yapımı,Vişne Reçeli Tarifi,Vişne Reçeli
Reçelin şekerlenmemesi için, limon tuzunu veya limon suyunu yeteri kadar koyunuz, çok karıştırmayınız ve şurubunu az su ile kaynatmayınız.






0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 VayAmk.Net- Tüm Haklarimizi Kaybettik Arayışlar Devam Ediyor ®