-->

14 Ocak 2013 Pazartesi

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Ne hakkında bilgi istiyorsanız o bizde BilgeCan.org


1kg ayva
 11-12 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

  1. Ayvayı  dilimleyip soyunuz.Orta çekirdek kısmını çıkararak istediğiniz şekilde doğruya bilirsiniz.  Kabuklar ve ortalarını 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınınız
  2. Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlayın. (suyunu kesinlikle süzmeyiniz.)
  3. Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatın. Limon tuzu veya limon suyu ilave edin ve ateşten alın.  Isısını kaybedince  kavanozlara boşaltın.
Not
1- Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.
2- Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.

Etiketler : Ayva Reçeli Nasıl Yapılır,Ayva Reçeli Yapımı,Ayva Reçeli Tarifi,Ayva Reçeli



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlama biçiminden Anonim veya Adı/Url seçerek Kayıt olmadan Yorum yapabilirsiniz

Back to Home Back to Top Copyright © 2011 VayAmk.Net- Tüm Haklarimizi Kaybettik Arayışlar Devam Ediyor ®